Over ons

1974. Niet alleen een mooi jaar vanuit een nostalgisch oogpunt (de WK finale vergeten we maar even), maar tevens ons geboortejaar.

Net als vele anderen zijn ook wij enkele jaren geleden begonnen in de keuken (van Florian) met het thuis brouwen van bier, en dan met name het creëren van een klassiek Belgisch bier zoals een blond of tripel, want dat misten we nog in Utrecht. Dit resulteerde al snel in meer dan een hobby en binnen aanzienlijke tijd was er al het besluit om commercieel te gaan.

Utrecht is waar we zijn geboren en getogen, en dat vinden we dus ook belangrijk in onze branding, vandaar dat alle bieren zijn vernoemd naar iets bekends uit Utrecht.

Blond Jochie is een mooi vol blond bier met een klein zoetje. De naam staat niet alleen voor het meest populaire woord van Utrecht, maar verwijst ook naar het zoontje van Patrick, een echt blond jochie.

Dubbel Drift is geen typisch dubbel bier gezien zijn frisse maar ook volle karakter met toesten van caramel en chocola. Het is vernoemd naar een monumentaal stukje Utrecht waar vroeger vee werd vervoerd.

Tripel Tempeest is een volle en kruidige tripel, vernoemd naar de Schrickelijke Tempeest, de grote storm van 1674 (what’s in a name) die het middenschip van de Domkerk heeft platgelegd wat uiteindelijk resulteerde in het Domplein.

Cuvée de Salvator: Salvator is de naam van de grootste en zwaarste klok in de Domoren, maar liefst 8.200 kg. Onze quadrupel, die maar één keer per jaar wordt gebrouwen, is met zijn volle smaak en 10% alc. een ode aan Salvator en is op zijn best tijdens de donkere wintermaanden.

Wat verder misschien nog leuk is om te vermelden is dat we op ieder label een gimmick hebben verstopt, kun jij ze vinden?

Hoe dan ook, geniet ervan – proost jochie!

Florian Spanhak
Patrick Braster
Berry Braster