Onze Bieren

Blond Jochie – 6%

Blond Jochie is een mooi vol blond bier met een klein zoetje. De naam staat niet alleen voor het meest populaire woord van Utrecht, maar verwijst ook naar het zoontje van Patrick, een echt blond jochie.

Het woord ‘jochie’ wordt in Utrecht gebruikt om iemand op een vriendschappelijke manier aan te spreken, hoe oud je ook bent. ‘Al ben je als man jong of oud, groot of klein, in Utrecht zul je altijd een jochie zijn. ‘

Dubbel Drift – 7%

Dubbel Drift is niet zomaar een dubbel, maar één met karakter met tonen van caramel en chocola. Het is vernoemd naar een monumentaal stukje Utrecht waar vroeger vee werd vervoerd.

De Drift is een gracht en straat in de binnenstad van Utrecht, tussen de Kromme Nieuwegracht en de Plompentorengracht. Drift staat oorspronkelijk voor een weg waarlangs de boeren hun vee naar Utrecht dreven, maar is vandaag de dag een mooi en typisch stukje Utrecht met prachtige monumentale panden.

Tripel Tempeest – 8%

Tripel Tempeest is een volle en kruidige tripel, vernoemd naar de Schrickelijke Tempeest, de grote storm van 1674 (!) die het middenschip van de Domkerk heeft platgelegd, hierdoor ontstond het Domplein zoals we het tegenwoordig kennen.

1 augustus 1674 gaat de boeken in als de dag dat de grote storm, in de volksmond toen ‘schrickelijke tempeest’ genoemd, het middenschip van de Domkerk deed instorten. Daar waar het middenschip ooit stond is vandaag de dag het domplein. Geniet mee van deze stormachtige volle tripel.

Cuvée de Salvator – 10%

Cuvée de Salvator: Salvator is de naam van de grootste en zwaarste klok in de Domtoren, hij weegt maar liefst 8.200 kg. Het is een quadrupel, die maar één keer per jaar wordt gebrouwen en is met zijn volle smaak en 10% alcohol een ode aan de Salvator. Hij is op zijn best tijdens de donkere wintermaanden.